Ενημέρωση αποφοίτων Λυκείων

To Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πρέβεζας στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού των αποφοίτων μαθητών των Λυκείων, εύχεται, κατ΄αρχήν, να ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλουν και να εκπληρωθούν με επιτυχία οι στόχοι για τους οποίους αγωνίζονται. 

Επιπλέον, το Δ.Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας δεσμεύεται να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά των αποφοίτων να ενταχθούν στην περιφερειακή αγορά εργασίας, στον τόπο που μεγάλωσαν και αγαπούν, αξιοποιώντας τις ικανότητες και δεξιότητές τους, όταν και εφόσον αποφασίσουν να ενταχθούν στο δυναμικό των σπουδαστών του.

Μέσα από προγράμματα επαγγελματικής  κατάρτισης, ευέλικτα και σύγχρονα που έχουν άμεση σχέση με την αγορά και τις ανάγκες της, σήμερα, διερευνώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις αξιοποίησης του σχεδιασμού για την αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής, προσκαλεί τους αποφοίτους να διαμορφώσουμε από κοινού τις προτάσεις - απαντήσεις για την ?δική μας? αγορά εργασίας, με γνώμονα τις προοπτικές τους για επαγγελματική ένταξη και αποκατάσταση.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης των προσπαθειών τους και της «ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση και την κατάρτιση για όλους», το ΥΠΔΒΜΘ, υλοποιεί το πρόγραμμα "Επιταγή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης", σύμφωνα με το οποίο οι σπουδαστές των ΙΕΚ λαμβάνουν εφάπαξ χρηματικό ποσό (2 φορές ετησίως) ίσο με το ποσόν των διδάκτρων που κατέβαλαν.

Περιμένουμε, λοιπόν, τους απόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ?ακούσουμε? τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους για την επαγγελματική κατάρτιση, με σκοπό να ανταποκριθούμε και να συμβάλλουμε στην ικανοποίηση των επαγγελματικών τους σχεδίων.

01/07/2022. Επιμέλεια δικτυακού τόπου: Σταμάτη Λαμπρινή, MSc in Advanced Information Systems
2012 ΙΕΚ Πρέβεζας

©