Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της ναυτιλίας

Η διάρκεια φοίτησης στην ειδικότητα είναι 2 έτη (4 εξάμηνα) και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης η οποία είναι συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Η Πρακτική Άσκηση μπορεί να πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων εξαμήνων.

 Δυνατότητα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου. Τα μαθήματα διεξάγονται σε αίθουσες διδασκαλίας και στα εξοπλισμένα εργαστήρια που υπάρχουν στο χώρο του ΙΕΚ.

O απόφοιτος των ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας»με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τις αρχές της Επιστήμης του Ναυτιλιακού Management, της Ναυτιλιακής Οικονομίας και της Ναυτιλιακής Πολιτικής. Απασχολείται σε Τμήματα και Διευθύνσεις του ευρύτερου ναυτιλιακού και παραναυτιλιακού τομέα καθώς και σε Τμήματα διοικητικώνκαι οικονομικών υπηρεσιών, των μονάδων του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Η παρεμφερής ειδικότητα, ανωτέρου επιπέδου του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων στην Ελλάδα, είναι το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Τομείς Απασχόλησης

Το Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Ναυτιλίας απασχολείται σε Τμήματα και Διευθύνσεις των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, των μονάδων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα που ασχολούνται με την Ναυτιλία, τις Μεταφορές, το Εμπόριο, καθώς και σε Διεθνείς Οργανισμούς.

Ειδικότερα μπορεί να εργαστεί σε: - Ναυτιλιακές εταιρείες (σε όλα τα τμήματα) - Ναυτιλιακά και Ναυτικά πρακτορεία - Ναυλομεσιτικά γραφεία - Ναυτασφαλιστικά γραφεία - Ναυτιλιακούς και Ναυτικούς Οργανισμούς - Νηογνώμονες - Εταιρείες Ελέγχου και Πιστοποίησης Προτύπων και Ποιότητας Ναυτιλιακών Εταιρειών - Γραφεία Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας - Λιμενικούς οργανισμούς - Ναυπηγικές και ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις - Μαρίνες - Τράπεζες και εταιρείες Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης - Εταιρείες εμπορίας Πετρελαιοειδών και Λιπαντικών - Διυλιστήρια - Εταιρείες παροχής Τροφοδοσίας και Επισιτισμού πλοίων - Εταιρείες τεχνικού-τεχνολογικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών πλοίων - Επιχειρήσεις Διεθνούς Εμπορίου - Διαμεσολαβητές Φορτίου - Τελωνεία και Εκτελωνιστικά Γραφεία - Εταιρείες Συνδυασμένων Μεταφορών και εταιρείες Logistics - Εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε όλο το φάσμα του ευρύτερου Ναυτιλιακού Τομέα.

 

Οδηγός σπουδών

Ωρολόγιο πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου 2024Α

Ωρολόγιο πρόγραμμα αναπληρώσεων εαρινού εξαμήνου 2024Α από 11/3/2024

Πρόγραμμα προόδου εαρινού εξαμήνου 2024Α

 

Δράσεις του τμήματος

26-01-2024
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΑΕΝ Ηπείρου
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΑΕΝ Ηπείρου

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ του Δημοσίου ΣΑΕΚ Πρέβεζας στην ΑΕΝ Ηπείρου/ Σχολή Πλοιάρχων Πρέβεζας στο πλαίσιο των μαθημάτων «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» & «Τεχνική Ναυτιλιακών Εργασιών».

Διαβάστε περισσότερα
21-11-2023
Εκπαιδευτική επίσκεψη στη μαρίνα Πρέβεζας
Εκπαιδευτική επίσκεψη στη μαρίνα Πρέβεζας

Στις 07 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ του Δημοσίου ΙΕΚ Πρέβεζας στις εγκαταστάσεις της «Μαρίνας Πρέβεζας» στο πλαίσιο των μαθημάτων «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» & «Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος».

Διαβάστε περισσότερα

 

Φωτογραφίες του τμήματος Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Ναυτιλίας

23/04/2024. Επιμέλεια δικτυακού τόπου: Σταμάτη Λαμπρινή, MSc in Advanced Information Systems
2012 ΙΕΚ Πρέβεζας

©