Εγγραφή στην ειδικότητα "Τεχνικός Βιολογικής και Οικολογικής Γεωργίας"

Τεχνικός βιολογικής και οικολογικής γεωργίας

Οι αιτήσεις επιλογής για την ειδικότητα "Τεχνικός Βιολογικής και Οικολογικής Γεωργίας" που προτίθεται να λειτουργήσει το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας, κατά το Φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης 2012 - 2013, συνεχίζονται.

Η φοίτηση στη συγκεκριμένη ειδικότητα διαρκεί τέσσερα εξάμηνα και οι σπουδαστές εγγράφονται με απολυτήριο τίτλο Λυκείου.

Πρόκειται για μία ανπτυξιακή ειδικότητα που έχει ως στόχο να προσφέρει στους καταρτιζόμενους εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχή ενασχόλησή τους με την παραγωγή προϊόντων φιλικών προς τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, μία τάση που λόγω της ευαισθητοποίησης του κόσμου γύρω από τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της εξασφάλισης υγιεινών τροφών απαλλαγμένων από χημικές και τοξικές ουσίες, έχει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Ο Τεχνικός Βιολογικής Γεωργίας είναι τεχνικό στέλεχος του Γεωργικού Τομέα. Ασχολείται με τη βιολογική γεωργία και τις τεχνικές για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων και νέων προϊόντων από δυναμικές καλλιέργειες. Συνεργάζεται με τους επιστήμονες φυσικών επιστημών και ιδιαίτερα γεωπόνους, βιολόγους, περιβαλλοντολόγους για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Επίσης ο Τεχνικός Βιολογικής Γεωργίας μπορεί να καταστρώνει καλλιεργητικό σχέδιο για τη μετάβαση της συμβατικής καλλιέργειας σε βιολογική, στα πλαίσια του κανονισμού 2078/92.

Ο Διπλωματούχος Τεχνικός Βιολογικής και Οικολογικής Γεωργίας μπορεί να εργαστεί είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε να απορροφηθεί σε συνεταιριστικές οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, το επαγγελματικό του πεδίο περιλαμβάνει τομείς όπως:

  • Παραγωγή βιολογικών προϊόντων
  • Παραγωγή νέων προϊόντων
  • Συμβουλευτική σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος
  • Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων

Τον αναλυτικό κανονισμό κατάρτισης της ειδικότητας "Τεχνικός Βιολογικής και Οικολογικής Γεωργίας" μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται καθημερινά   στη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00. Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. στο τηλέφωνο 2682029066.

23/04/2024. Επιμέλεια δικτυακού τόπου: Σταμάτη Λαμπρινή, MSc in Advanced Information Systems
2012 ΙΕΚ Πρέβεζας

©