Βοηθός βρεφονηπιοκόμων

Η διάρκεια φοίτησης στην ειδικότητα είναι 2 έτη (4 εξάμηνα) και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ολοκληρώνοντας τα 4 εξάμηνα φοίτησης είτε κατά τη διάρκεια του Γ? και Δ? εξαμήνου.

 Δυνατότητα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου. Τα μαθήματα διεξάγονται σε αίθουσες διδασκαλίας και στα εξοπλισμένα εργαστήρια που υπάρχουν στο χώρο του ΙΕΚ, καθώς και σε παιδικούς σταθμούς με τους οποίους συνεργάζεται το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας.

Ο απόφοιτος του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» μπορεί να εργαστεί σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και σε ιδρύματα που έχουν σχέση με τη φροντίδα παιδιών έως 6 ετών. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτά του επιτρέπουν να φροντίζει την ψυχοσωματική υγεία και εξέλιξη βρεφών και νηπίων, να συμβάλει στην κοινωνικοποίησή τους, να ασχολείται με την ψυχαγωγία τους και να τα προετοιμάζει για το σχολικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα μπορεί να συμμετέχει εξίσου αποτελεσματικά στις διοικητικές και οργανωτικές διαδικασίες του ιδρύματος.

 

Οδηγός σπουδών
Ερωτήσεις πιστοποίησης

Ωρολόγιο πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου 2024Α


 

 

 

Δράσεις του τμήματος

04-01-2016
Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Πρέβεζας
Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Πρέβεζας

Το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Πρέβεζας χαρίζοντας γιορτινές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Διαβάστε περισσότερα
28-04-2015
Let's do it Preveza!
Let's do it Preveza!

Το Δ. ΙΕΚ Πρέβεζας, συμμετείχε στη Δράση Let?s Do It Greece, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του εθελοντισμού.

Διαβάστε περισσότερα

 

Φωτογραφίες του τμήματος "Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων"

01/03/2024. Επιμέλεια δικτυακού τόπου: Σταμάτη Λαμπρινή, MSc in Advanced Information Systems
2012 ΙΕΚ Πρέβεζας

©